torstaina, tammikuuta 14, 2010

#1 Kirja: Carlos Ruiz Zafón; Enkelipeli

Joululahjaksi saamani kirja on nyt luettu. Toivoin Carlos Ruiz Zafónin kirjaa Enkelipeli. Olin lukenut aikaisemmin hänen aikaisemman kirjan Tuulen varjo ja pidin siitä kovasti. Carlos Ruiz Zafón sijoittaa tarinansa Barcelonaan ja osaakin luoda todella synkän tunnelman kaupungin ylle. Hän sekoittaa hienosti maagisen yliluonnollisen tunnelman tarinoihinsa ja koskaan ei oikein tiedä, että mitä tapahtuu tai miten tarinan salaisuudet voivat ratketa. Suosittelen lämpimästi.
Kuvassa näkyvä pienempi kirja on opas kirjailijan luomaan Barcelonaan, eli opas kuvaa kaikki Safónin mainitsemat paikat ja tarjoaa historiaa ja taustatietoa Barcelonasta. Aika mielenkiintoista nähdä kuvat paikoista joissa tarinan päähenkilö seikkailee. Hiukan kuin DaVinci koodi-tarinan kuvallinen versio, jossa on kuvat kaikista kirjassa mainituista symboleista. Minulle ainakin sen kirjan avulla tarina muuttui elävämmäksi.  Mutta siis summa summarum: Enkelipeli on oikein hyvä kirja, ehkä hieman samankaltainen kuin Tuulen varjo, mutta kuitenkin oikein mukaansa tempaava.
Ruokailu on ollut päiväsaikaa melko terveellistä ja olenkin lisännyt huimasti hedelmien ja kasvisten osuutta ruoissa. Olen syönyt paljon smoothieita, luonnonjugurttia kaikenlaisten siementen ja pähkinöiden kanssa ja munakasta kasvisten kera. Olen valmistanut munakkaan mahdollisimman alhaisella lämpötilalla, että kasvisten ravintoarvot pysyisivät tallessa. Alhaalla on kuva tämän päivän lounaasta. Lapset ei suostu munakkaitani kokeilemaan ja haluavatkin aivan normaalin munakkaan ilman mitään höysteitä. Eli vielä ollaan aika pitkällä siitä, että lapset söisivät enemmän kasviksia... No, tänään tulee kasvissosekeittoa ja siitä he ainakin pitävät, onneksi. Muuten siis päiväsaikaan saan syötyä hyvinkin terveellisesti, kun saisi vielä illan irtokarkkisekoilut kuriin, niin tässähän voisi tulla jopa jotain uusia elämyksiä olossa.

Tänään lisäsin munakkaaseen pinaattia, kotimaisia herkkusieniä, paprikaa ja yhden koskenlaskija sulatejuustoviipaleen. Uusi löytöni on paistaa munakas kookosrasvassa ja se kieltämättä tuo aika kivan makuvivahteen munakkaaseen. Sivuun lisäsin ituja. Nam!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti